Promosi Proton 2022

Promosi Proton 2022

 

Ada rancangan untuk membeli kereta baru Proton pada tahun 2022 ini? Ada berita baik untuk anda semua. Proton akan menawarkan promosi potongan harga sehingga RM7,000 untuk sebilangan kenderaan keluarannya. Promosi Proton 2022 ini tersedia untuk varian pilihan Saga, Iriz, Persona, Exora, X50 dan X70. Keenam-enam model kini hadir dengan penapis kabin N95 sebagai standard, ciri yang sebenarnya telah diperkenalkan pada bulan Julai 2020. Sebagai penghargaan bagi mereka yang gemarkan kereta baru Proton, pengeluar kereta nasional ini akan menawarkan 12 bulan penyelenggaraan percuma (termasuk bahagian komponen spare-part dan tenaga kerja) untuk Saga, Iriz, Persona dan Exora. Sayangnya kenderaan jenis SUV dikecualikan dari pakej penyelenggaraan percuma ini.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untuk pengetahuan umum, PROTON meneruskan momentum penjualannya pada 2021 yang lepas dengan mencatat pertumbuhan bulan ketiga berturut-turut pada bulan April. Syarikat menjual 15,017 unit (domestik + eksport) untuk memulakan suku kedua tahun ini, yang merupakan kenaikan 0.18% berbanding bulan sebelumnya dan setara dengan anggaran bahagian pasaran sebanyak 26.7%. Secara keseluruhan, PROTON terus mengukuhkan kedudukannya di kedudukan kedua dalam jadual kedudukan bagi penjualan dengan bahagian pasaran untuk tahun ini dianggarkan pada 24.4% sementara jumlah keseluruhan kini berjumlah 47,843 unit selepas empat bulan pertama tahun 2021 lepas. Dengan adanya Promosi Proton 2022 ianya dijangka akan melonjakkan lagi statistic graf penjualan bagi kereta baru Proton pada penghujung tahun 2022.

 

Promosi Proton Saga 2022 Kembali Ke Puncak Carta Jualan

 

Berdasarkan rekod jualan 2021, Proton Saga sinonimnya kembali ke puncak carta jualan nasional dengan 5,472 unit terjual pada bulan April. Walaupun jumlahnya sedikit berkurang berbanding bulan sebelumnya, permintaan untuk produk terlaris PROTON tetap sihat dan sentiasa mendahului jumlah unit yang dibekalkan. Sementara itu, model SUV PROTON terus menetapkan jumlah penjualan yang kuat. Proton X50 menetapkan lagi tinggi baru untuk penghantaran dengan 3,583 unit dihantar pada bulan April 2021 sementara Proton X70 memperluas penguasaannya dalam kategori SU-segmen C dengan 2,101 unit dihantar. Jumlah gabungan 5,684 unit adalah bulan penjualan SUV kedua terbaik bagi syarikat dan hanya sedikit di belakang rekod yang ditetapkan pada bulan Mac tahun lepas. Dengan adanya promosi Proton 2022 sedikit sebanyak akan memberi peluang kepada orang ramai untuk membeli dan memiliki kereta baru Proton idaman mereka.

 

Tiga model PROTON yang selebihnya juga turut menunjukkan prestasi yang baik dan ketiga-tiga mereka mempunyai rekod bulan terbaik pada tahun 2021. Walaupun terdapat persaingan yang kuat di pasaran sedan segmen-B, Proton Persona mencapai 2.266 unit, cukup untuk memperoleh tempat kedua di segmennya. Sementara itu, Proton Exora terus menguasai kelas MPV segmen C sementara penjualan Proton Iriz mendapat peningkatan dari permintaan yang kuat untuk model R3 Limited Edition yang membolehkannya mendapat bulan penjualan terbaik sejak 2019. April 2021 adalah bulan yang baik untuk industri automotif dan selain PROTON, beberapa jenama lain juga mempunyai rekod bulan terbaik pada tahun lalu. Disamping dengan bakal adanya promosi proton 2022 ini, ianggarkan melebihi 56,000 unit kerana semua jenama & pengeluar masing-masing berusaha memenuhi pesanan penjualan kereta baru sebelum berakhirnya insentif cukai penjualan PENJANA pada akhir bulan Jun 2021.

 

Untuk PROTON, kami akan terus berupaya untuk memenuhi permintaan yang tinggi untuk produk kereta baru Proton sambil mengekalkan tahap kualiti produk yang tinggi. Pada masa yang sama, kami juga akan fokus untuk meningkatkan lagi layanan pelanggan dan menangani masalah yang berkaitan dengan ketersediaan alat ganti, yang sangat penting ketika jumlah penjualan kami sedang meningkat. Proton menganggarkan keadaan akan menyaksikan akan berlakunya peningkatan yang ketara menjelang tahun 2022 sekiranya promosi proton 2022 ditawarkan untuk satu tempoh yang panjang, dan untuk dan untuk itu, kami di Proton akan cuba berusaha keras untuk menaikkan angka jualan untuk jangka masa tersebut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pelaburan Untuk Masa Depan

 

Selain peningkatan penjualan menjelang tahun 2022, April 2021 ini juga menyaksikan di mana PROTON telah mengadakan upacara pecah tanah kilang stamping baru di kilang Tanjung Malim. Kemudahan RM200 juta itu dijangka beroperasi pada suku ketiga 2022 dan akan membolehkan syarikat itu mengeluarkan panel-panel badan yang jauh lebih besar. Sebagai cabang penjualan dan pengedaran PROTON, Proton Edar memandang pelaburan di kilang stamping baru itu adalah sebahagian daripada perkembangan yang positif. Manfaat peningkatan jumlah pengeluaran, kos yang lebih rendah dan peningkatan kualiti akan memungkinkan Proton berdaya saingdan seterusnya dapat meningkatkan lagi penjualan kereta baru bagi pasaran di dalam dan luar negara. Diharapkan dengan adanya promosi proton 2022 ini orang ramai diluar sana akan mula memandang kualiti produk keluaran tempatan.