Proton Saga 2022 Dikesan – Kit Badan Baharu & Lencana Bulat

 

Percaya atau tidak, lebih dua tahun telah berlalu sejak Proton melancarkan Saga Facelift. Buat masa ini, Proton Saga sedan segmen A itu sudah berusia lebih lima tahun, dan nampaknya ia akan mendapat kemas kini kecil lagi.

 

Berdasarkan gambar yang Berjaya diambil, Proton Saga 2022 akan mendapat Proton roundel baharu di hadapan, bersama-sama dengan bibir hadapan hitam, cermin sisi hitam dan rim aloi hitam. Daripada imej-imej ini, reka bentuk roda kelihatan serupa dengan versi lima jejari berkembar yang keluar, baru selesai secara berbeza. Kami mungkin salah, jadi hanya masa yang akan memberitahu.

 

 

 

 

Selain itu, tiada perubahan estetik lain yang kelihatan telah dibuat - rawatan belakang kelihatan sama seperti sebelumnya. Bagi kabin, tidak jelas apa yang ada pada kad pada masa ini, tetapi lebih baik untuk mendapatkan tempat letak tangan tengah, bar penstabil untuk pemasangan topang, serta tikar mematikan bunyi di bawah bonet dan but. Ini semua tersedia dalam Proton Saga 2022 yang dipasang di Pakistan.

 

Tiada perubahan mekanikal juga dijangka dilakukan, jadi Saga akan terus dijana oleh enjin empat silinder 1.3 liter yang menghasilkan 95 PS pada 5,750 rpm dan tork 120 Nm pada 4,000 rpm. Saga pada masa ini masih boleh didapati dengan transmisi manual lima kelajuan, walaupun masih perlu dilihat jika ini akan terus ditawarkan.

 

Mengikut kemas kini 2019, Punch CVT digantikan dengan kotak gear automatik penukar tork empat kelajuan yang diperoleh daripada Hyundai, yang merupakan unit yang sama digunakan dalam Kia Picanto. Pilihan warna luaran mungkin kekal tidak berubah. Warna sedia ada termasuk Snow White, Armored Silver, Jet Grey, Rosewood Maroon dan Ruby Red. Jadi, apa pendapat anda?

 

Bagi mereka diluar sana yang ingin membuat tempahan ataupun yang ingin mendapatkan maklumat yang terperinci mengenai Proton Saga 2022, silalah berkunjung ke mana-mana showroom Proton yang berhampiran dengan anda. Patikan anda antara orang yang pertama untuk memiliki model terbaharu keluaran Proton, iaitu Proton Saga 2022.