Proton Iriz 2022 Dilancarkan Di Malaysia, Periksa Semua Butiran Di Sini

 

Bagi mereka yang telah lama menantikan pelancaran Proton Iriz 2022, berita baik! Pembuat kenderaan nasional itu baru sahaja melancarkan versi baru hatchback popular di bilik pameran di seluruh Malaysia. Model terbaru mempunyai reka bentuk yang disempurnakan dan ciri yang ditingkatkan, sementara perkara di bawah bonet tetap sama. Oleh itu, mari kita terokai apa yang ditawarkan oleh kereta baru Proton Iriz 2022 ini? Proton Iriz baru boleh didapati dalam tiga varian, termasuk trim Active baru. Lihat harga mereka terlebih dahulu:

 

Senarai Harga Proton Iriz 2022:

Harga (di jalan tanpa insurans, termasuk rebat SST)

Proton Iriz 1.3 Standard          RM 40,300

Proton Iriz 1.6 Eksekutif         RM 47,100

Proton Iriz 1.6 Aktif     RM 54,000

 

Melangkah ke penambahbaikan reka bentuk, hatch mendapat gril depan baru dengan lencana Proton bulat terbaru dan bumper depan baru. Kit luaran standard termasuk lampu depan halogen dan roda 15 inci, sementara trim Eksekutif juga dilengkapi dengan lampu larian LED siang hari, roda 16 inci, dan spoiler belakang. Walau bagaimanapun, Proton Iriz 2022 Active serba baru mempamerkan lampu LED bergaya baru yang dilengkapi dengan hidup / mati automatik dan mengikuti fungsi rumah saya. Tambahan pula, pelapisan yang bergaya, atap hitam dengan rel perak, dan ketinggian 10 mm lebih tinggi menetapkan nada untuk daya tarikan sporty.

 

Di dalam kabin Proton Iriz 2022, kita dapat melihat unit kepala infotainment terapung 8-inci yang mendapat semua ciri menarik seperti navigasi dalam talian, streaming muzik dalam talian, ramalan cuaca dalam talian, sambungan telefon pintar, sambungan Bluetooth, dan sambungan 4G dan Wi-Fi. Perlu diperhatikan di sini bahawa unit infotainment baru ini terhad kepada trim Eksekutif dan Aktif.

 

Termasuk dalam sorotan eksklusif Proton Iriz 2022 Active adalah:

  • Perintah suara "Hi PROTON" untuk mengawal tetingkap pemandu, penyaman udara, navigasi, muzik, dan komunikasi
  • Kawalan penyaman udara yang direka semula dengan paparan digital
  • Pedal sukan baru
  • Kerusi separa kulit
  • Lencana aktif di tempat duduk

 

Dengan trim Standard, Proton menawarkan sandaran tangan baru dengan ruang penyimpanan tambahan, 6 port USB - (3 di depan, 2 di belakang, dan 1 di belakang cermin pandangan belakang), penapis kabin N95, sistem audio standard, ECO suis mod dan kerusi kain. Proton Iriz 2022 Executive, di sisi lain, juga mendapat entri pintar dengan butang tekan mula, tempat duduk kulit, dan kamera belakang.

 

Untuk keselamatan, Proton telah mengemas Iriz 2022 yang baru dengan struktur badan yang diperkuat dengan keluli yang dibentuk dengan tekanan panas. Ia mempunyai 6 beg udara (4 sebagai standard), kawalan kestabilan elektronik, kawalan daya tarikan dan bantuan penahan bukit.

 

 

 

Seperti versi sebelumnya, Iriz terbaru juga dilengkapi dengan enjin empat silinder 1.3 liter atau empat silinder 1.6 liter. Yang pertama menghasilkan output kuasa maksimum 95 PS dan tork puncak 120 Nm sementara yang kedua baik untuk menghasilkan 109 PS dan 150 Nm. Pilihan penghantaran termasuk manual lima kelajuan dan CVT. Disebabkan spec yang terbaru inilah rakaniaga kami, pengusaha kereta sewa Bangi ingin menempah Proton Iriz 2022 bagi perniagaan mereka untuk persediaan tahun 2022.

 

Apa pendapat anda mengenai Proton Iriz 2022 yang baru, beri tahu kami dalam komen.